JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk elmätarteknik i brittiskt miljardprojekt

Svensk elmätarteknik i brittiskt miljardprojekt

Sundbybergsbaserade Connode ska leverera kommunikationstjänster till smarta elmätare i Storbritannien. Över 20 miljoner hushåll ska kopplas upp i ett projekt som operatören Telefónica vunnit och där Connode är underleverantör.
– Vi är otroligt stolta över att ha blivit utsedda till leverantör av en av världens största teleoperatörer i en av de största M2M-affärerna någonsin. Det visar styrkan och konkurrenskraften i den nordiska hi-tech miljön när en litet teknologiföretag från Sundbyberg kan få fram produkter i världsklass och sälja dem i mycket tuff konkurrens på den globala marknaden, säger Connodes vd Björn Lindblom i ett pressmeddelande.

Upphandlingen är en del i ”Smart Meter Implementation Programme”, ett nationellt infrastrukturprojekt med installation av 53 miljoner smarta gas-och elmätare fram till 2020. Målet är att få hushållen att sänka sin energiförbrukning genom att synliggöra den.

Den del av projektet som Telefónica vunnit kan vara värd så mycket som 15 miljarder kronor men ännu är inte alla avtal skrivna.

Connode är ett ungt företag med cirka 15 anställda och företagets nisch är att kommunicera trådlöst med elmätaren i villor och flerfamiljshus. Sedan starten för åtta år sedan har Connode kopplat upp över 650 000 elmätare i Norden.

Nyligen har man lanserat en IPv6-baserad variant kallad Connode 4. Den är avsedd för M2M-tillämpningar med speciellt fokus på smarta energisystem och ”Internet of Things”. Den fungerar med radiostandarder som 802.15.4g (smalbandig radio), wifi och Ethernet-och wifi.

Läs en längre artikel om företaget från mars 2013 (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)