JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nevs första Saab är klar
En uppfräschad modell av Saab 9-3 är nu klar och Nevs räknar med att få igång produktionen redan i år. Elvarianten dröjer dock till nästa år, rapporterar P4 Väst.
Nevs, eller National Electric Vehicle Sweden AB som förkortningen ska utläsas, sysselsätter cirka 500 personer i Trollhättan och backas upp av kinesiskt kapital. Lanseringen av den uppfräschade modellen sker först när produktionen startar, förhoppningsvis redan i höst när alla avtal med underleverantörerna är på plats.

– Den första bilen som vi lanserar är klar, men sedan jobbar vi redan nu med nästa generation av den. Det är en kontinuerlig utveckling. Vi jobbar också med våra första elbilar där vi har färdiga prototyper, säger Nevs vd Mattias Bergman till P4 Väst.

Att företaget modifierat 9-3-modellen beror på flera saker, bland annat att några av underleverantörerna till den förra modellen inte längre kan leverera delar.

– Du kommer att känna igen dig mycket. Det är samma grundarkitektur i den och sedan är det en viss face-lift, så du kommer fortfarande känna att det är en ny Saab du köper.

Elbilen kommer att lanseras någon gång under nästa år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)