JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jakten på OLED-skärmar i mobilen

Jakten på OLED-skärmar i mobilen

Samma vecka som Samsung väntas lansera en böjbar LED-skärm för mobiler går konkurrenten LG Electronics ut med löftet att ha en mobil med OLED-skärm framme till nästa år.
Sydkoreanska medier spekulerar nu vilt i att Samsung på torsdag kommer att visa upp Galaxy Note 3 med en flexibel lysdiodskärm som går ned runt kanterna och ger en större läsyta.

Den nya skärmen väntas dyka upp på fler produkter och Samsung har registrerat varumärket Galaxy Round.

Samtidigt går konkurrenten LG Electronics ut med besked att man jobbar på en ny serie smarta mobiler med böjbara lysdiodskärmar under namnet G Flex.

Kampen står nu mellan de båda sydkoreanska elektronikföretagen.

Både Samsung och LG har redan visat upp sin OLED-teknik på stora tv-apparater där hela skärmen är böjd så att ögat befinner sig på samma avstånd till skärmen även ute på kanterna av den 55 tum stora skärm som Samsung och LG börjat sälja för 9 000 dollar.

Men när det kommer till OLED-skärmar i mobilerna handlar det om att låta skärmen böjas runt kanterna på mobilen. Mobilen i sig rigid.

Enligt spekulationer i koreansk och internationell press viker Samsung sin skärm utefter långsidorna medan LG väntas böja sin skärm utefter kortsidorna.

Men än så länge är det bara spekulationer och rykten.

Fotnot:

OLED uttyds Organic Light Emitting Diode. OLED-skärmar behöver ingen bakgrundsbelysning som LCD-skärmar och kan därför göras extremt tunna och böjbara, till och med ihoprullningsbara. De är också mer energisnåla och kontrastrika än LCD-skärmar.

Läs mer om den nya miljardmarknaden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)