JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lööf gödslar inkubatorerna

Lööf gödslar inkubatorerna

UPPDATERAD Näringsminister Annie Lööf får loss 30 miljoner kronor till en ny satsning på svenska inkubatorer. Det bekräftades i dag.
2014 förstärks verksamheten med ytterligare 30 miljoner kronor utöver Vinnovas grundanslag på 50 miljoner kronor.

– Inkubatorerna utgör ett viktigt verktyg för att skapa en kreativ och dynamisk företagsmiljö. De erbjuder bland annat stöd och rådgivning för kunskapsintensiva och snabbväxande företag i tidiga faser att utveckla affärsidéer och komma ut på internationella marknader. Möjligheten att verka inom en inkubator ökar ofta företagets attraktionskraft för både investeringar och för kundbeställningar, sa Annie Lööf på presskonferensen på onsdagsförmiddagen.

Satsningen är en del i den nationella innovationsstrategin, som innefattar en offensiv agenda för att stärka utvecklingsförmågan och innovationskraften i hela det svenska samhället.

Tidigare satsningar innefattar resursförstärkningar till bland annat industriforskningsinstituten, innovationscheckar och coacher, test och demonstrationsanläggningar och innovationskontor på universitet.

Läs mer om innovationsagendan på Näringsdepartementets sajt. (Länk)

Nu har det gått ett år sedan regeringen lanserade sin innovationstrategi för Sverige. Uppdraget ska redovisas till Näringsdepartementet i olika delrapporter och slutredovisas senast den 30 juni nästa år.

I dag avrapporterar Vinnova och Tillväxtanalys med var sin rapport.

Tillväxtverkets rapport heter Innovationsklimatet i Sverige och visar hur strategins resultat kan mätas. (Länk)

Vinnovas rapport heter Uppföljning av den nationella innovationsstrategin och beskrivs som en "sammanställning av många av de insatser som görs i innovationsstrategins riktning av regering och centrala myndigheter inom innovationssystemet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)