JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Militär rf-räv satsar på optokommunikation
Det amerikanska rf-företaget MA-Com köper Mindspeed, som utvecklar kretsar för kommunikationsinfrastrukturer, för 272 miljoner dollar. I köpet ingår inte Mindspeeds verksamhet inom trådlöst.
När MA-Com – mest känt för sina mikrovågskretsar och militära rf-kretsar – öppnar plånboken är det i första hand för att komma åt Mindspeeds produktportfölj inom HPA och VoIP. Inom dessa områden är företaget idag världsledande, enligt MA-Com.

– Detta förvärv kommer att positionera MA-Com som en av ledarna inom 100G-optokommunikation, säger John Croteau, företagets vd, i ett pressmeddelande.

Här kommer Mindspeeds kiselgermaniumportfölj, liksom företagets kunnande inom galliumarsenid och indiumfosfid in, påpekar MA-Com.

Mindspeed har även  kommunikationsprocessorer, en verksamhet som inte ligger i linje med MA-Coms strategiska plan. Huruvida företaget fortsatt kommer att stödja den efter det att affären är avslutad är inte klart.

Likaså har Mindspeed en enhet för trådlös kommunikation som inte ingår i detta förvärv. Tanken är att denna verksamhet ska säljas av innan MA-Com-förvärvet är avslutat.

Mindspeed köpte dessutom brittiska Picochip, mest känt som leverantör av kretsar för femtobasstationer, i början av förra året (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)