JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sky Jack kapar Amazons drönare

Sky Jack kapar Amazons drönare

Kan en Amazonkund verkligen lita på att det beställda paketet kommer fram om det levereras med en obemannad minihelikopter? Inte om Sky Jack slår till och kapar Amazon-drönaren.
I söndags berättade näthandelsbolaget Amazons grundare Jeff Bezos, i tv-programmet ”60 Minutes”, om planerna på att leverera paket med obemannade minihelikoptrar.

Han visade också en film om hur den lilla "drönaren" Prime Air flyger med paketet till kunden. (Länk)

Samma dag visade den kände hackaren Samy Kamkar hur man bygger en piratdrönare som lätt kan kapa Amazons leveranser.

I en blogg visar han i detalj hur man bygger en piratdrönare som han kallar Sky Jack.

Man köper den populära ”quadrocoptern” Parrot AR Drone 2.0, som finns på Hobbex för cirka 3 000 kronor, tar en Raspberry Pi-dator, ett USB-batteri, en Alfa AWUS036H trådlös sändare, en Linuxbaserad Aircrack-ng-app för wifi-hacking plus Samy Kamkars programvara Sky Jack – och vips har man en liten drönare som flyger omkring och letar efter signaler från andra drönare.

Sky Jack tar sedan över den drönare man vill kapa genom att helt enkelt störa ut radiosignalerna och få den kapade drönaren att tro att de nya signalerna kommer från den rätta ägaren, skriver Samy Kamkar på sin blogg.

Man behöver inte ens använda en egen minikopter. Sky Jack kan kapa en drönare direkt från Raspberry Pi-datorn på marken.

- Man skulle lätt kunna kapa drönare som bär Amazonpaket – eller ta över vilken drönare som helst och göra dem till din egen lilla zombiedrönare, säger Samy Kamkar.

Se hans videoblogg om Sky Jack här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)