JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. MEMS i Europatappning

MEMS i Europatappning

Den 11:e mars hålls mikromekanikkonferensen MEMS Congress Europe för tredje gången. Nu i tyska München. Tungt på agendan är självfallet fordonsfokuset, men även hälso- och sjukvård liksom konsumentprodukter är områden som får stort utrymme under dagen.
– Mikromekaniken förbättrar konsumenternas upplevelse dramatiskt. Från smartklockan på handleden till termostaten på väggen. Allt till ett allt lägre pris, säger Karen Lightman, som är ansvarig för MEMS Industry Group, MIG.

Hon menar att man hela tiden kommer i kontakt med  prylar som förlitar sig på mikromekanik –  i bilen, på kontoret, i hemmet och på fritiden.

– Och nya typer av hälso- och sjukvårdsprodukter kommer att förbättra vår livskvalitet på många olika sätt i framtiden, tillägger hon.

MEMS Industry Group, MIG, är idag en internationell organisation med runt 150 medlemsföretag och samarbetspartners som täcker hela näringskedjan inom mems-industrin från foundry och kretstillverkare till maskin-tillverkare och användare.
Karen Lightman är en av eldsjälarna bakom branschorganisationen MIG, som grundades av den amerikanska försvarsforskningsmyndigheten Darpa för 13 år sedan. Sedan tio år har organisationen ordnat en mems-konferens i USA och den 11 mars i år är det tredje gången gillt i Europa.

Under dagen kommer Rudi de Winter, vd på foundryt X-fab, samt Klaus Meder, ansvarig för fordonselektronik på Robert Bosch att hålla varsina keynotes.

Likaså finns tre paneldebatter om mems inritade på årets agenda  – en med fokus på fordon, en på konsumentprodukter och en på hälso- och sjukvårdsområdet.

Här kan du läsa mer om konferensen (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)