JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Studentidéer på KTH får hjälp att växa
KTH är det enda lärosäte i Norden som valts att ingå i ett samarbete med amerikanska Founder.org, som utbildar och stödjer unga entreprenörer. Totalt har 22 lärosaten i Europa och USA knutits till organisationen.
– En av de främsta orsakerna att jag frågade KTH om att bli ett partneruniversitet är de stödstrukturer som lärosätet har för studenter som vill starta företag i form av KTH Innovation, Student Inc och inkubatorn Sting, säger Michael Baum, grundare av Founder.org.

Han lyfter också fram KTH:s alumninätverk som på ett bra sätt stöttar lovande företagsstarter bland studenterna.

Genom samarbetet kan studenter och forskarstudenter vid KTH med en bra idé tävla (länk) om en plats vid ett ettårigt program –  där framgångsrika innovatörer och entreprenörer undervisar – där  eleverna får praktiska erfarenheter i hur företag kan växa på ett bra sätt på flera marknader.

Andra partnerskolor som Founder.org valt ut är exempelvis de välkända amerikanska universiteten Harvard Business School, MIT, New York University, Stanford University och University of California i Berkeley. Bland de tolv europeiska universiteten finns University of Cambridge, École Polytechnique, University of Edinburg, Technishe Universitat München, Technishe Universitat Berlin och Imperial College London.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)