JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prototyper på 72 timmar
Den skånska kontraktstillverkaren Diatron lovar att leverera prototypkort på 72 timmar. Men det finns några förbehåll. Du måste ha färdiga mönsterkort och det får inte ingå några svårfunna komponenter.
– Vi har ett stort lager med ”grus” och standardkretsar, kunden behöver bara komma med mönsterkort och specialkretsar, säger Anders Hansson på Diatron.

Lagret innehåller passiva kretsar i storlekar ner till 0402 liksom de vanligaste standardkretsarna, både analoga och digitala.

Under våren får företaget en kombinerad lodpastatryckare och ytmonteringsmaskin från schweiziska Essemtec, en maskin som är tänkt för prototyper och kortare serier. Hydra som den kallas, lanserades på Productronicamässan i höstas. Den har inbyggd kamera och klarar 1 000 till 2 500 komponenter per timme i 3D-läge och 12 000 komponenter per timme i 2D-läge (länk) .

– Det blir både billigare och snabbare att köra prototyper i den maskinen än att sitta och handlöda, säger Anders Hansson.

Diatron ligger i skånska Svedala och har drygt tio anställda. Företaget gör både kretskortsmontering och bygger hela system. Bland kunderna finns låsföretaget Assa Abloy.

– Vi håller halvfabrikat åt en del kunder så de kan få sina produkter på fem dagar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)