JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hej då Agilent

Hej då Agilent

Den 1 augusti bytte test- och mätdivisionen av Agilent officiellt namn till Keysight Technologies. Namnbytet är ett steg i processen att dela upp Agilent i två separata bolag för life science respektive test-och mätinstrument.
Det var den 19 september i fjol som styrelsen för amerikanska Agilent bestämde sig för att dela upp bolaget. I början av januari avslöjades det nya namnet, Keysight, som anspelar på att företagets instrument ser saker som andra inte kan se och att produkterna ger nyckelkunskaper, Key Technologies.

Namnet och loggan är kompletterad med en slogan ”unlocking measurement insights for 75 years” som ska leda tankarna till arvet från Bill Hewlett och Dave Packard som grundade Hewlett-Packard år 1939.

Agilent skapades genom en avknoppning från HP år 1999. Motivet var att HP:s huvudverksamhet var datorer och skrivare medan test- och mätinstrumenten var en liten del.

I Agilent blev test- och mätinstrument den dominerande delen av företaget, life science med instrument till bland annat bioteknik- och hälsovårdssektorn var en förhållandevis liten del. Under de 15 år som gått har den delen av verksamheten växt organiskt och genom förvärv för att idag utgöra största delen. Det har bland annat lett till att Agilent numera klassificeras som ett hälsovårdsbolag av börsen.

Ytterligare en orsak till att life science dominerar idag är att antal stora delar av test- och mätverksamheten sålts eller knoppats av under årens lopp. Det gäller bland annat testare till halvledarindustrin som knoppades av i Avago år 2005 liksom huvuddelen av nätverkstest som såldes till JDSU år 2009.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)