JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 6 juni 2020 VECKA 23

Hej då Agilent

Den 1 augusti bytte test- och mätdivisionen av Agilent officiellt namn till Keysight Technologies. Namnbytet är ett steg i processen att dela upp Agilent i två separata bolag för life science respektive test-och mätinstrument.
Det var den 19 september i fjol som styrelsen för amerikanska Agilent bestämde sig för att dela upp bolaget. I början av januari avslöjades det nya namnet, Keysight, som anspelar på att företagets instrument ser saker som andra inte kan se och att produkterna ger nyckelkunskaper, Key Technologies.

Namnet och loggan är kompletterad med en slogan ”unlocking measurement insights for 75 years” som ska leda tankarna till arvet från Bill Hewlett och Dave Packard som grundade Hewlett-Packard år 1939.

Agilent skapades genom en avknoppning från HP år 1999. Motivet var att HP:s huvudverksamhet var datorer och skrivare medan test- och mätinstrumenten var en liten del.

I Agilent blev test- och mätinstrument den dominerande delen av företaget, life science med instrument till bland annat bioteknik- och hälsovårdssektorn var en förhållandevis liten del. Under de 15 år som gått har den delen av verksamheten växt organiskt och genom förvärv för att idag utgöra största delen. Det har bland annat lett till att Agilent numera klassificeras som ett hälsovårdsbolag av börsen.

Ytterligare en orsak till att life science dominerar idag är att antal stora delar av test- och mätverksamheten sålts eller knoppats av under årens lopp. Det gäller bland annat testare till halvledarindustrin som knoppades av i Avago år 2005 liksom huvuddelen av nätverkstest som såldes till JDSU år 2009.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)