JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Murata curlar Ericssons digitala kraft

Japanska Murata – en av världens största tillverkare av DC/DC-moduler – har ingått ett samarbete med Ericsson som syftar till att öka takten på spridningen av digital kraft. En första produkt från Murata, med Ericssons digitala gränssnitt, har lanserats i det tysta i sommar.
Under sommaren avslöjade Murata Power Solution och Ericsson att de båda tillsammans ska slå ett slag för digital kraft. I stort innebär det att Murata ska fungera som second source till Ericssons digitala kraftportfölj av både isolerade och oisolerade produkter.

Muratas första produkt sprungen ur det nya samarbete heter UDQ2204/001. Det handlar om en omvandlare i kvartsbricksformat som är en direkt second source till Ericssons BMR456 (länk) även om det inte nämns i press releasen.

Likt BMR456 är UDQ2204/001 baserad på Texas Instruments andra processorgeneration för digital kraftstyrning som innehåller en 32-bitars Arm7-kärna.

Självklart är fotavtryck, spänningsnivåer och kraftuttag detsamma hos de två produkterna, designen är  däremot olika. Den enda säkra gemensamma nämnaren rent hårdvarumässigt är just TI-kretsen som styr spänningsomvandlingen och sköter det digitala PMbuss-gränssnittet utvecklat av Ericsson.

På sikt kommer Murata att släppa fler kraftmoduler baserade på Frida II (länk) som är Ericssons andra plattformsgeneration för digital kraft.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)