JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons första kraftmodul på nya plattformen

Ericssons första kraftmodul på nya plattformen

I februari berättade Ericsson Power Modules om Frida II (länk), företagets andra plattformsgeneration för digital kraft. Nu släpper företaget sin första modul som är baserad på den vässade plattformen.
Föregångaren till Frida II lanserades sommaren 2008. Då var Ericsson först med att släppa en en digitalt styrd och PM-busskompatibel DC/DC-teknik. Premiärmodulen – döpt till BMR453 – hade kvartsbricksformat och fick ett rungande genomslag.

Nu lanserar Ericsson den första modulen som är baserad på företagets andra plattformsgeneration. En stor skillnad mot tidigare är att nykomlingen, kallad BMR456, inte längre förlitar sig på en 16-bitare från Texas Instruments. Istället är det en 32-bitars Arm7 som numera sköter spänningsomvandlingen.

Ytterligare en detalj som skiljer nykomlingen mot föregångaren är Ericssons egenutvecklade  firmware. Företaget har exempelvis utvecklat en algoritm som ger extremt snabb respons. Det gör att utspänningen påstås kunna hållas stabil i stort sett oberoende av variationerna på ingången.

– Medan nya konkurrerande kraftmoduler är nära den prestandanivå som Ericsson levererade år 2008 har Ericsson åter höjt ribban med världens mest avancerade moduler som integrerar 32-bitars prestanda och industriledande styrning av strömförsörjningen via inbyggd firmware, säger Patrick Le Fevre, marknadsansvarig på Ericsson.

BMR456 har kvartsbricksformat och kommer i två utföranden, en för tele- och en för datakom. Den förstnämnda har inspänningen 36 till 75 V och levererar 420W, medan datakomvarianten hanterar 40 till 60 V in och ger 468W. Båda kan dessutom arbeta parallellt. Telekomvarianten ger då 756W, medan den andra ger 842W.

Utspänningen hos modulen kan justeras via PM-bussen till mellan 4 och 13,2 V.

Nykomlingen har en typisk verkningsgrad på 96,5 procent, som håller sig stabil när lasten varierar mellan 14 och 100 procent. Likaså är den bakåtkompatibel med företagets tidigare digitala kraftmoduler.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)