JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bodens bitcoingruva vill bygga ut

KNCBodens bitcoingruva vill bygga ut

Elektroniktillverkaren KNC Miner vill expandera sin verksamhet kring produktionen av den digitala valutan bitcoin. Företaget undersöker  nu möjligheter till finansiering.
Enligt tidningen Dagens Industri (DI) i söker KNC efter ett riskkapital på 100 miljoner dollar för att bygga fyra nya datahallar vid sidan av den man idag har i Boden.

KNC:s PR-chef Nanok Bie bekräftar för Elektroniktidningen att företaget planerar expansion, men vill inte bekräfta detaljer.

– Det stämmer att vi tittar på olika idéer och lösningar för att expandera våra verksamheter. Vi har flera nya tjänster att lansera, däribland en mobil plånbok och en mängd molntjänster, säger hon.

– Det finns olika sätt att lösa detta och vi tittar på alla, inklusive att ta in kapital. Vi har inte gått ut med det ännu och de siffror du nämner är en möjlighet av många.

KNC Miners bitcoin-utrustning har haft stora säljframgångar och företagets juni-årsbokslut  kommer att ligga över 600 miljoner kronor.

Företaget har idag 70 anställda.

Tidningen Techworld har nyligen besökt KNC Miner (länk). Företagets nuvarande gigantiska datahall i Boden – en gammal flyghangar – utnyttjar den naturliga luftkylningen och står med dörrarna öppna.

Läs våra tidigare artiklar om bitcoin och KNC Miner (länk).

KNC

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)