JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hasselblad kopplar upp kamerorna med wifi

Hasselblad kopplar upp kamerorna med wifi

Styr kameran och titta på bilderna i mobilen eller paddan. Det bli möjlighet när kameratillverkaren Hasselblad lägger till en wifi-modul till proffskamerorna i H5D-serien.
H5D är en digital mellanformatskamera som lanserades hösten 2012 och började säljas för ett och ett halvt år sedan. Målgruppen är proffs som lever på att fotografera allt från mode, porträtt och produkter till arkitektur och natur. Kameran ligger i den absoluta världsklassen vad gäller bildkvalitet och funktioner men kostar å andra sidan som en ny småbil.

Nu lanserar företaget en putsad version av H5D som bland annat fått wifi-anslutning. Sedan tidigare går det att plocka ut bilderna via Firewire till en dator men i fortsättning kommer användarna att kunna titta på bilderna och styra kamerorna med en iPhone eller iPad.

En annan nyhet är att man numera kan titta på bilderna i så kallat ”Live Wireläge”, man kan se på kamerans skärm exakt hur bilden kommer att bli innan man tar bilden.

Den nya modellen H5D-50c Wi-Fi går på 21 400 euro. Den som äger en äldre modell kan uppgradera den med wifi för 500 euro.

Läs ett längre reportage om elektronikutvecklingen på Hasselblad (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)