JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 22 februari 2020 VECKA 08

HMS köper delar av Connectblue från U-blox

Det var i maj som schweziska U-blox köpte Malmöbaserade Connectblue för 185 miljoner kronor. Nu säljs verksamheten kring industriella gateways för trådlös kortdistanskommunikation till Halmstadsbaserade HMS Networks.
Det var framförallt Connectblues Bluetoothstack och drivrutiner till wifi som gjorde företaget till en pusselbit i U-Blox satsning på sakernas internet. Uppenbarligen var schweizarna inte lika intresserade av existerande produkterna i form av gateways med trådlös kommunikation via Bluetooth och wifi för industriella tillämpningar. Därför säljs den delen av verksamheten till HMS för en okänd summa.

- Vi är entusiastiska över att kunna addera trådlös kommunikation till våra gatewaylösningar för industriell kommunikation inom vårt varumärke Anybus. Vi ser trådlös kommunikation som en teknologi som blir allt viktigare inom industriella applikationer. Vi ser fram mot att vidmakthålla och vidareutveckla våra affärer med trådlösa gateways på denna expanderande marknad, säger HMS vd Staffan Dahlström i ett pressmeddelande.

Connectblue grundades år 2000 och utvecklade moduler som används för att koppla upp apparater trådlöst. Produkterna används inom så vitt skilda områden som medicinteknisk utrustning, industriell automation, mätteknik, datainsamling och fordonskommunikation.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)