JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IoT dominerar i NI:s kristallkula

IoT dominerar i NI:s kristallkula

IoT för industrin, 5G-revolutionen, dödsdömd nålbäddstest och betydelsen av makers. Det är fyra viktiga teman i NI Trend Watch 2015, en framtidsspaning signerad National Instruments.
För andra året släpper NI en rapport som diskuterar olika trender som påverkar dig som utvecklar elektronik.

Rapporten avhandlar:

5G. Mobilt internet driver innovation och inspirerar forskare att tänka längre än högre datahastigheter och större kapacitet. De kommande 5G-näten medför en enorm ekonomisk potential.

När de möter IoT kommer nålbäddstestarna till korta. Morgondagens utmaningar på testområdet kan inte hanteras av de klassiska nålbäddstestarna (ATE-system). Testingenjörer behöver smarta verktyg för att testa alla smarta prylar till sakernas internet, IoT.

IoT för industrin (Industrial IoT). I fabriker där alla maskiner och allt materiel är uppkopplade går det att styra tillverkningsprocessen på ett mycket bättre sätt vilket gynnar hela samhället.

Betydelsen av ”gör-det-självare” (makers). Internet ger bränsle åt den snabbt växande rörelsen av gör-det-självare, ofta kallade makers. I takt med att dessa blir allt fler är det viktigt att ta hänsyn till den betydelse de har för innovationer, ekonomisk tillväxt och kommande generationer.

Den som registrerar sig kan ladda ner den kompletta rapporten här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)