JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Västerbotten eftersträvar smarta energilösningar

Skellefteå Kraft vill gå i bräschen för smartare användning av energi i framtiden. Nu bjuder kraftproducenten in till en idéverkstad, som syftar till att utforska vad som styr användarnas beteende och hur beteendeförändringar kan uppnår med hjälp av nya tekniker och tjänster.
– Digital teknik, öppna data och sensorstyrda automatiserade mätningar ger nya förutsättningar till beteendeförändringar. Det ska bli spännande att se vilka verktyg, produkter och tjänster vi tillsammans kan kreera för en smartare energianvändning som skapar reella kundvärden, säger Ann-Christine Schmidt, FoU-koordinator vid Skellefteå Kraft.

Idéverkstaden – som fått namnet ”Smarta samhällen”–  är planerad till den 24 mars och är en del i Region Västerbottens koncept Innovationsloopen, som syftar till att stärka regionen. Till eventet i Skellefteå väntas representanter från näringsliv, akademi, politik och energibranschen.

De bästa idéerna som vaskas fram under dagen ska sedan vidareutvecklas under Mötesplats Lycksele den 3-4 juni. Mötesplats Lycksele är ett årligt event som samlar hundratals västerbottningar vars mål att att främja utveckling och få saker gjorda – på plats – och ta fram konkreta förslag som kan bli verklighet.

– Just energifrågorna är ett av Västerbottens regionala styrkeområden. Därför är det givet att vi ska vara en aktiv part i utvecklingen av den viktiga framtidsfrågan, säger Erik Bergkvist, regionråd vid Region Västerbotten.

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter, med egna produktionsanläggningar för vindkraft, vattenkraft, värme och bioenergi. Företaget har egna elnät, erbjuder energi- och underhållstjänster samt bedrivs verksamhet inom fastighetsuthyrning och bredband.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)