JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Toshiba och Microsoft gör IoT ihop
Elektronikjätten Toshiba och programvarujätten Microsoft ska utveckla IoT-lösningar tillsammans, till att börja med inom områdena transport och logistik.
Redan i år hoppas Toshiba att dess IoT-stämplade kretsar ska börja pumpa upp sensordata i Microsofts molntjänst Azure.

Microsofts är just nu i full färd med att ta fram en IoT-version av Azure. Toshiba kommer att använda Azure till allt från den simplaste sortens IAAS (Infrastructure as a Service), det vill säga att hyra nakna servrar, upp till smarta tjänster som Machine Learning, som tuggar i sig gigantiska datamängder – från sensorer i detta fall – och på egen hand söker efter generella mönster i dessa data för att använda dem för analys och styrning.

Tjänsterna kommer att lanseras i Toshibas regi.

Toshiba lyfter fram sina erfarenheter inom områden som energi, sjukvård, datalagring och tjänster, och berättar om sin vision kallad Human Smart Community. Men initialt avgränsar sig Toshiba och Microsoft till IoT-tjänster för transport och logistik, som kommer att lanseras innan årets slut.

Toshibas grundplåt i samarbetet är dess IoT-stämplade kretsar, som approcessorfamiljen App Lite.

De två företagen pratar i ett gemensamt pressmeddelande om ”omedelbar åtkomst till dynamiska data” och om ”en ny dimension av access till data och affärsintelligens”.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)