JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brite utvecklar IoT-plattform med Ceva och SMIC
Behöver du utveckla en asic och tror att uppkopplad elektronik, Internet of Things, ställer speciella krav? Då kan du vända dig till asic-konsulten Brite Semiconductor, DSP-företaget Ceva och foundryt SMIC. De lanserar en plattform som bygger på en ULP 55 nm-process från SMIC.
Trion inriktar sig i första hand på den kinesiska marknaden. Smarta apparater som är trådlöst uppkopplade mot molninfrastruktur – så beskriver de tillämpningsområdet.

Processen från kinesiska foundryt SMIC stöder integrerat flashminne, Eflash, och sägs via låg matningsspänning sänka både aktiv strömförbrukning och viloströmförbrukning. SMIC har dessutom också bibliotek för Bluetooth, Bluetooth LE och ENVM-minne (embedded non-volatile).

Ceva bidrar med Bluetooth-IP för basbandet plus mjukvara för protokollet upp till HCI-nivån (Host Controller Interface) med stöd fram till Bluetooth Smart Ready 4.2 dual mode. Enligt Ceva är dess Bluetooth strömsnål.

Företagets bidrar också med signalkärnor som kan användas för exempelvis röstaktivering, taligenkänning, sensorfusion, ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsning.

Ytterligare en partner är National Center for Advanced Packaging som har ett samarbete med Brite kring systemkretsar som är multi-die och SiP (System-in-Package).  För IoT kan det exempelvis vara intressant att integrera sensorer, styrkärnor och radio i en och samma kapsel.

Kinesiska Brite beskriver sig som ledande asic-konsult på kinamarknaden. Företaget gick med vinst 2014 och planerar att expandera in på den amerikanska marknaden. Innan årets slut hoppas man ha 150 anställda. Personalen sitter i  Hsinchu, Taiwan, och i Shanghai.

SMIC grundade Brite tillsammans med Open Silicon år 2008. Ceva är partner till både och SMIC och Brite sedan tidigare.

Israeliska Ceva är känd för sina signalkärnor och har varit mycket stor i mobilsystemkretsar med både Qualcomm och Mediatek som kunder.

Vill du veta mer kan du rycka tag i Brite och SMIC på DAC-mässan i San Francisco nästa vecka.

KÄLLOR: SMIC, Wikipedia, Brite, Ceva, Venture Beat
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)