JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 28 maj 2020 VECKA 22

ASTG stoppar konkursansökan

Kistaföretaget Advanced Stabilized Technologies Group, ASTG, som arbetar med antennlösningar,  väljer att stoppa den planerade konkursansökan mot det tidigare moderbolaget Exeotech Invests, vars skuld inte betalats tillbaka i tid.
Den 30 juli i år avsattes styrelsen i ASTG. Istället fick en ny styrelse i uppdrag att städa upp i det då misskötta företaget. I förra veckan gick bland annat företagets nyvalda tillförordnade vd Andreas Adelgren ut med ett öppet brev med svidande kritik mot ASTG tidigare ledning (länk).

I samband med att ASTG knoppades av från Exeotech fick företaget in färska pengar av aktieägarna. Motsvarande cirka 6,2 miljoner kronor lånades dock till Exeotech, då den tidigare styrelsen satt på dubbla stolar.  

Ett av de första uppdragen för den nytillsatta styrelsen har varit att se till att skulden regleras å det snaraste, speciellt som ASTG har stort behov av likvida medel för att gå vidare.

Då Exeotech inte gjorde någon delbetalning av sin skuld i förra veckan enligt ASTG:s hemställan hotade företaget att lämna in en konkursansökan mot Exeotech Invest i Solna Tingsrätt på torsdag i denna vecka (i morgon).

Idag meddelar Exeotech Invests styrelseordförande Fredrik Nygren att skulden ska regleras med start i denna vecka, varvid ASTG lägger konkursansökan på is.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)