JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu konstrueras Cortex-M i Taiwan
Brittiska CPU-makaren Arm öppnar ett fjärde globalt utvecklingskontor. Det ligger i Taiwan och kommer att ha 100 anställda innan årets slut. Fokus ligger på utveckling av Cortex-M, företagets främsta CPU-familj för Internet of Things.
Det här är ARM:s första utvecklingskontor i Asien. Invigningen skedde i förra veckan och hittills har kontoret 43 anställda. Kontoret ligger i HSP  (Hsinchu Science Park). Att kontoret planerades annonserades på förra årets Computexmässa i Taipei.

Centret har tre utvecklingsgrupper som fokuserar på utveckling, verifiering respektive test av Cortex-M.
Det producerades drygt tolv miljarder chips innehållande ARM-cpu.er i fjol vilket var en knapp femtedel av de ARM-chips som någonsin producerats.

Företaget grundades för trettio år sedan och har växt sig stor genom att dominera i mobiltelefoner och sedermera smarttelefoner. Samma nisch kommer att dominera företagets tillväxt under de kommande fem åren, samtidigt som IoT och Big Data kommer att vara ytterligare tillväxtmotorer, enligt företaget.

Företaget säger sig också tro på tillväxt inom området IP-kärnor för grafik. Många CPU-kunder, som Mediatek, Rockchip, Samsung och LG, köper också ofta sin grafik från ARM.

KÄLLA: Digi Times
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)