JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hexatronic öppnar i USA

Teknikhandelskoncernen Hexatronic Group – som i fjol köpte den svenska fibergitterspecialisten Proximion – fortsätter sin framfart och etablerar ett dotterbolag i USA. Det amerikanska företaget ska arbeta med sälj och marknadsföring i regionen.
– Etableringen av en egen enhet och en lokal organisation sänder ett starkt budskap till våra partners, operatörer, nätverksägare och installatörer i regionen att de kan känna sig trygga med att välja våra unika systemlösningar inom air blåsfiber och mikrokabel, säger Per Anders Eriksson, som är ansvarig för det amerikanska dotterbolaget, i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har Göteborgsföretaget Hexatronic utökat sin portfölj rejält.

För två år sedan blev det känt att företaget köper delar av Ericssons kabelfabrik i Hudiksvall. 85 personer som arbetade med att tillverka fiber- och sjökabel fick därmed en ny chef.

I fjol tog Hexatronic även över Ericssons tillverkning av kopparkablar i Hudiksvall. Likaså köpte företaget Proximion i Kista för 55 miljoner kronor.

Den starka tillväxten av fiberoptisk infrastruktur i USA har gjort att Hexatronic nu anser tiden mogen för att fysiskt etablera ett dotterbolag i landet, vid sidan av de existerande distributionskanalerna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)