JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny benchmark från EEMBC – för servrar
Elektronikvärldens prestandaexpert EEMBC lanserar för första gången ett prestandamått för servrar. Det heter Scalemark och presenteras på ARM Tech Con i november.
Lanseringen på ARM:s konferens kan ses som ett tecken i tiden. Elektronikvärldens superpopulära brittiska processorarkitektur ARM har hasat sig allt närmare servervärlden under några år. EEMBC:s benchmark ger nu den idén ytterligare en liten knuff framåt samtidigt som Qualcomm, Broadcom och Phytium Electronics gör sig redo att skeppa mångkärniga serverprocessorer på 64-bitars ARM.

Scalemark är inte enbart avsett för ARM-processorer. Initiativet kommer från Cavium, Imagination och Intel, som arbetat med utformningen under ett år.

Algoritmerna är som vanligt för EEMBC:s mått anpassade för att så långt som möjligt efterlikna typiska arbetsbelastningar. i detta fall för en server.

Scalemark innehåller till att börja med deltesterna memcached – som ska bygga på ett verkligt användningsfall från Facebook och ett annat deltest för streaming a la Youtube eller Netflix.

EEMBC:s ordförande Marcus Levy ger en känga åt dagens Spec-servermått – det fokuserar enligt honom för mycket på cacheprestanda och väger inte in hårddiskoperationer, som spelar en allt större roll i dagens datacenter.

KÄLLA: EE Times
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)