JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trögt för Ericssons mobilnät
Det hjälper inte att försäljningen i Nordamerika var stabil, när de kinesiska operatörerna håller igen på investeringarna får det genomslag i Ericssons siffror. För tredje kvartalet minskade försäljningen med 9 procent när bland annat valutaeffekter räknats bort.
– Nedgången motverkades till viss del av fortsatt stark försäljningstillväxt inom Professional Services. Lönsamheten förbättrades jämfört med samma kvartal föregående år, till stor del på grund av lägre rörelseomkostnader, skriver företagets vd Hans Vestberg i rapporten.

Försäljningen för tredje kvartalet blev 59,2 miljarder kronor vilket kan jämföras med 57,6 miljarder kronor motsvarande kvartal i fjol. Det är en ökning på 3 procent men justerad för jämförbara enheter och valutaeffekter, minskade försäljningen med 9 procent till följd av lägre försäljning inom affärsområdet Networks.

Rörelsemarginalen blev 8,6 procent, mot väntade 9,1 procent och bruttomarginalen minskade jämfört med motsvarande kvartal i fjol till 33,9 procent.

Vinsten per aktie ökade till 1,34 kronor från 1,11 i fjol.

Hans Vestberg känns försiktigt optimistisk i sin kommentar:

– Våra kunder visar ett växande intresse för framtida nätarkitektur inom områden som 5G, virtualisering, effektiv videoleverans och Internet of Things (IoT). Med våra pågående strategiska initiativ är vi väl rustade för att fortsätta att skapa värde för våra kunder och aktieägare på en marknad i förändring.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)