JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ser smarta hem som smart drag

Ser smarta hem som smart drag

Sensorhubbar och sensornoder är ett av flera styrkeområden för den tyska elektronikjätten Robert Bosch, som nu bildar ett dotterbolag som ska ta hand om det smarta hemmet. Planen är att företaget Bosch Smart Home ska debutera på mässan CES, Consumer Electronics Show, i Las Vegas i början av januari.
Får man tro Bosch så kommer 15 procent av alla världens hushåll att innehålla någon form av lösningar för smarta hem om fem år. Det handlar alltså om 230 miljoner hushåll, och således en stor marknad enligt det tyska företaget.

Som en förberedelse inför den kraftiga tillväxten samlar Bosch all sin verksamhet inom smarta hem, sensorlösningar och mjukvara, i ett fristående dotterbolag, Bosch Smart Home.  

Till en början kommer dotterbolaget att erbjuda en enkel plattform för att koppla samman uppvärmning, belysning, brandvarnare och andra prylar i ett hem. Dessa ska sedan kunna styras med hjälp av en smartmobil eller en surfplatta.

– Bosch system för smarta hemmet är enkelt att installera och använda: ett system, en app, en användarupplevelse, säger Peter Schnaebele, som får ansvar för verksamheten inom Robert Bosch Smart Home, i ett pressmeddelande.

Kärnan i systemet är företagets egen styrenhet som förbinder de olika funktionerna med varandra och till Internet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)