JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 18 september 2020 VECKA 38

Det två telekomkonkurrenterna Ericsson och Huawei har kommit överens om att förlänga redan befintliga patentlicensavtal mellan varandra. Överenskommelsen omfattar en korslicens som täcker väsentliga patent för respektive företag inom trådlöst, däribland GSM, UMTS och LTE.

Det nya avtalet mellan Ericsson och Huawei innebär att båda företagen har tillgång till och får använda det andra företagets patent och tekniker på global basis.
 
Som en del av det förnyade avtalet kommer Huawei fortlöpande betala royalty baserad på den faktiska försäljningen till Ericsson från 2016 och framåt. Detaljerna i avtalet är konfidentiella.

– Vi är glada att utöka vårt globala korslicensavtal med Ericsson. Det nya avtalet speglar företagens gemensamma uppfattning att innovation och immateriella rättigheter ska skyddas, och att skälig ersättning för immateriella rättigheter är av avgörande betydelse att främja teknikinnovation, säger Jianxin Ding, ansvarig för Global Intellectual Property på Huawei, i ett pressmeddelande.

Ericsson uppskattar att företagets intäkter på immateriella rättigheter (IPR, intellectual property rights) under 2015 motsvarar mellan 13 och 14 miljarder kronor.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)