JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Var med och standardisera smarta elnät

Var med och standardisera smarta elnät

För att en elmätare ska kunna kommunicera med värmepumpen, termostaterna och belysningen krävs att de pratar samma språk. Den internationella standardiseringsorganisationen IEC har tagit tag i frågan och i Sverige görs arbetet av SEK Svensk Elstandard, som bjuder in till ett uppstartsmöte den 9 februari.

IEC har inrättat en systemkommitté, SyC Smart Energy, som ska lösa frågan om standardisering för interoperabilitet mellan system, tjänster, produkter och komponenter från olika leverantörer, och för säkerhet, integritet och liknande frågor på systemnivå.

En motsvarande svensk grupp bildas nu av SEK kallad SEK SK 1, Smart energi, som har konstituerande möte tisdag den 9 februari 2016. Den svenska gruppen ska spegla arbetet i den internationella och fungera som svensk referensgrupp, på samma sätt som de vanliga tekniska kommittéerna inom SEK Svensk Elstandard speglar motsvarande internationellt arbete inom IEC.

Är du intresserad att delta i det tekniska arbetet inom SEK SK 1, Smart energi? Skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., senast den 5 februari.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)