JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Stockholmsbaserade Magnea – som utvecklat ett Fitbit-armband som mäter rörelse hos äldre och sjuka för att motivera till fysisk aktivitet – har tagit in 1,9 miljoner kronor. Likaså har företaget skrivit ett avtal med vårdjätten Attendo, som ska använda produkten på två av sina äldreboenden i Stockholm.

– Inaktivitet på sjukhus och vårdboenden är kopplat till ett 30-tal sekundära sjukdomstillstånd som i sin tur leder till längre vårdtider. Det kostar samhället hundratals miljoner kronor varje år och är något som kan motverkas genom att vårdgivare fokuserar på att uppmuntra sina brukare och patienter till att röra på sig, säger Johan Hedevåg, grundare och vd på Magnea i ett pressmeddelande

Genom att mäta specifika rörelser motiverar Magneas lösning användaren till att vara fysiskt aktiv. På samma gång får personalen ett objektivt verktyg som mäter aktiviteten hos användaren, vilket enligt företaget är något som hittills saknats.

De två svenska affärsänglarna Elis Nemes och Karl-Mikael Syding går nu in med 1,9 miljoner kronor i Stingföretaget Magnea. Samtidigt skriver företaget avtal med vårdkoncernen  Attendo, som under våren ska introducera Magneas lösning på två äldreboenden i Stockholmsregionen.

Magnea har sitt ursprung i Clinical Innovation Fellowship, ett partnerskap mellan Karolinska Institutet, KTH och Stockholms Läns Landsting för att främja vård- och medicinteknisk utveckling. Företaget har enligt egen utsago långt gångna samtal med flera andra kunder inom sjukvården och äldreomsorgen i Sverige och Finland.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus