JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rotakorn säljer och växer

Hybriddistributören Rotakorn, med  fäste i Åtvidaberg, säljer Rotakorn Distribution genom en så kallad management buyout till Peter Berglund och Daniel Hansson. Samtidigt planerar företaget för ytterligare expansion i utlandet.  

I januari 2014 bytte dåvarande Rotakorn Electronics AB namn till Rotakorn Electronics Holding AB. Samtidigt bildas två nya dotterbolag – dels Rotakorn Distribution AB som fokuserar på distribution av elektronikkomponenter i Norden, dels nya Rotakorn Electronics AB som fokuserar på hybriddistribution samt brist- och överskottshantering. Med förändringen ville företaget renodla verksamheten och bli tydligare mot kunderna.

Nu är det dags för nästa steg.  Rotakorn Distribution avyttras till Peter Berglund och Daniel Hansson, som båda har haft chefsansvar inom den verksamheten sedan uppdelningen 2014.

– Genom denna satsning säkrar vi utvecklingen för båda dessa verksamheter och kan satsa fullt ut inom respektive område, säger Peder Olausson, vd på Rotakorn Electronics.

Idag har Rotakorn Electronics drygt 15 anställda, men planen är att det inom kort ska bli fler.

– Vi ser att vi i närtid kommer att förstärka verksamheten i Åtvidaberg genom nyrekryteringar. Dessutom satsar vi på en fortsatt expansion i utvalda länder i framförallt Sydostasien. Den satsningen har så här långt varit mycket lyckosam och vi ser en fortsatt snabb volymökning, fortsätter Peder Olausson.

Företaget har huvudkontor i Åtvidaberg och försäljningskontor i Finland, Polen, USA, Kina, Filippinerna och Indien.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)