JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 6 augusti 2020 VECKA 32

IoTSpikar öppen plattform för IoT

Fem företag – Advantech, Arm, Bosch Sensortec, Sensirion och Texas Instruments – ska samarbeta kring utvecklingen av en öppen sensorplattform, M2.COM. Företagen vill därmed skapa en branschstandard för framtida IoT-tillämpningar.

Syftet med en öppen plattform för sensorer och sensornoder är att bana väg för en mängd olika IoT-tillämpningar. Utvecklare ska i framtiden inte behöva vara experter på radiolänkar och att tillföra intelligens. Idén är istället att de ska kunna koncentrera sig på sin egen sensorhårdvara och tillämpning. Konceptet ska därför vara modulärt, kunna integreras i ett tajt format och framförallt vara standardiserat.

Formfaktorn som valts är 2230 M.2 (M.2 är före detta NGFF, "Next-Generation Form Factor”), där kortet har längden 30 mm och bredden 22 mm och kantkontakterna är av standardtyp. För styrning och data har kortet gränssnitt såsom  USB, PWM, SDIO, I2C, I2S, UART, GPIO, SPI, och ADC. Plattformen är uppbyggd kring Texas Instruments energisnåla wifiprocessor CC3200.

– Ett av de största hindren för att IoT-relevanta sensorenheter idag ska få en snabb tillväxt är bristen på en allmänt antagen öppen plattform. Vi tror att genom samarbete mellan dessa partners kommer M2.COM att bli en starkt drivkraft för sensorer inom IoT, säger Jeanne Forget, marknadsansvarig på Bosch Sensortec i ett pressmeddelande.

Bosch Sensortec är världens största tillverkare av mems, däribland memssensorer.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)