JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt svagare misstanke att mobilen kan orsaka cancer

Allt svagare misstanke att mobilen kan orsaka cancer

För varje år blir misstanken om att mobiltelefoner eller trådlösa nätverk skulle innebära en hälsorisk för människor eller miljö allt svagare. Det konstaterar Strålsäkerhetsmyndigheten i sin årliga rapport som presenteras förra veckan.

– Det är ännu för tidigt att dra några säkra slutsatser när det gäller långtidsanvändning av mobiltelefon, det vill säga för den som använt mobiltelefon längre än cirka 15 år samt när det gäller barn och ungdomar. Det krävs en fortsatt uppföljning, säger Jimmy Estenberg på SSM i ett pressmeddelande.

Myndigheten kommer fortsatt att bevaka och rapportera om utvecklingen inom området elektromagnetiska fält och hälsa.

Under de senaste 13 åren har Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för elektromagnetiska fält sammanställt den samlade forskningen på området. I allmänhet har mer klarhet vunnits, framför allt om frånvaron av ett antal skadliga hälsoeffekter som misstänktes vara orsakade av exponering för elektromagnetiska fält av olika frekvenser, skriver myndigheten som samtidigt påpekar att några frågor ännu inte fått tillfredsställande svar och kräver därför ytterligare forskningsinsatser.

I samband med presentationen av rapporten arrangerade myndigheten ett seminarium. Presentationerna filmades och finns här: (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)