JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I somras valdes KTH ut som en av elva forskningsinstitutioner att delta i EU-projektet Celta. Planen är att inom projektet utveckla avancerade terahertzlösningar med hjälp av elektronik för mikrovågsområdet och fotonik.

– Det innebär bland annat att vi kommer att utveckla en nätverksanalysator inom fotonik och en terahertzkamera, säger Dmitri Lioubtchenko, KTH:s forskningsledare för Celta, i ett pressmeddelande.

Under projektets löptid ska 15 forskare doktorera. I två år kommer en doktorand att handledas av dr Dmitri Lioubtchenko och professor Joachim Oberhammer. Övrig tid spenderar hen vid universiteten i Darmstadt, Madrid och Warszawa. Det handlar om en tvärvetenskaplig utbildning som omfattar fotonik, elektronik och signalbehandling.

Tanken är att man inom projektet ska utveckla avancerade terahertzlösningar som i nästa steg ska kunna användas inom industrin, i kommersiella tillämpningar.

Det nya projektet ingår i EU:s mobilitetsprogram Marie Sklodowska-Curie. Det är koordinerat från Danmarks Tekniske Universitet (DTU) och ska pågå under fyra år, från 2016 till 2020.

– Det känns mycket glädjande att vi valts ut som en av elva forskningsinstitutioner i det här nya projektet. Vi har en lång erfarenhet inom området, säger Dmitri Lioubtchenko.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)