JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 16 nya miljoner för öppen innovation

Regeringen öronmärker i och år nästa år upp till 16 miljoner kronor till Vinnova för stöttande och stärkande av innovations- och utvecklingssamarbeten mellan större industriföretag och små innovativa företag.

Öppen innovation kan exempelvis handla om företag som bjuder in andra företag och personer från hela världen för att bidra med förslag och möjlighet att testa utvecklade lösningar.

– Sverige har flera starka industriföretag som verkar på en global marknad och är i konstant behov av förnyelse av produktion och tjänster, säger Sveriges näringsminister Mikael Damberg.

En första delrapport ska lämnas till Näringsdepartementet den 15 oktober 2016 och uppdraget ska slutredovisas den 31 mars 2017.

Uppdraget till Vinnova är en del av regeringens strategi för Smart industri och nära kopplat till genomförandet av det strategiska Samverkansprogrammet för uppkopplad industri och nya material.

De fem samverkansprogrammen handlar om nästa generations resor och transporter, smarta städer, cirkulär biobaserad ekonomi, livsvetenskap, uppkopplad industri samt nya material.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)