JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas vill köpa Intersil

Den japanska halvledarjätten Renesas för samtal med den amerikanska kraftspecialisten Intersil om ett möjligt förvärv. Affären skulle kunna landa på tre miljarder dollar.

Uppgifterna att Renesas vill köpa Intersil dök upp för några dagar sedan och bekräftades idag av Renesas, men företaget påpekade samtidigt att det finns andra alternativ för att skapa tillväxt, skriver nyhetsbyrån Reuters.

En affär skulle stärka Renesas på framförallt fordonsområdet som är ett av få segment inom halvledarområdet som växer.

Intersil omsatte 522 miljoner dollar i fjol medan Renesas är omsättningsmässigt ungefär tio gånger större. Renesas är tredje störst på fordonskretsar efter NXP och Infineon.

Företaget bildades så sent som 2010 när den statliga fonden Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) drev på fusionen av halvledarverksamheterna hos Mitsubishi, Hitachi och NEC. INCJ äger runt 69 procent av bolaget och uppgifter i fjol gjorde gällande att fonden försökte sälja till Renesas utan att lyckas.

Företagets nya vd Bunsei Kure, som tillträdde i somras, har pekat ut just fordonsområdet som ett intressant tillväxtområde, men även robotik och IoT.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)