JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imagimob får mer resurser

I februari lanserade det svenska startuppföretaget Imagimob sin produkt SensorBeat på Mobile World Congress i Barcelona. Det handlar om ett kort baserat på artificiell intelligens som känner igen och förstår kroppsrörelser. Nu har företaget tagit in 8 miljoner kronor i en investeringsrunda.

Stockholmsföretaget Imagimob, grundat 2013, har utvecklat en mjukvara som med hjälp av sensorer kan identifiera och lagra data om människors rörelsemönster och kroppsspråk.

Företagets produkt – SensorBeat Board – är ett komplett AI-system för rörelseigenkänning. Det handlar om ett litet kort som rymmer processor, Bluetooth LE, accelerometer, gyro, magnetometer, upp till 4 Mbyte flash, en mängd anslutningar för styrning samt anslutningar för laddning och konfigurering.

Till detta kommer firmware och den egenutvecklade mjukvaran som känner av rörelse.

När kortet presenterades på MWC i början av året hävdade Imagimob att det var det första i världen i sitt slag  – det vill säga en komplett lösning med all nödvändig elektronik och artificiell intelligens som krävs för att verkligen förutse rörelsen hos prylar och människor. Därmed skulle det exempelvis kunna användas för att förhindra olyckor  på en byggarbetsplats.

Andra tänkbara tillämpningsområden är inom sjukvård, äldreomsorg, räddningstjänst, polis eller sport och hälsa.

Hittills har företaget knutit till sig drygt tio kunder, däribland stora internationella företag.

De åtta miljoner kronor som nu tagits in ska användas för ytterligare forskning och utveckling, att stärka företaget ip-portfölj samt för att utöka den internationella försäljningen.  

Investeringsrundan har letts av Stockholm Business Angels (Stoaf).

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus