JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allgon köper WSI

Allgon köper Wireless System Integration, WSI, i Kista –  ett designhus med expertis inom antenner och radio, men som allt oftare går in som totalentreprenör i IoT-projekt. I samband med köpet skapar Allgongruppen ett nytt affärsområde för industriellt IoT.

WSI grundades år 2002 och har idag 20 anställda. Under de senaste åren har företaget gått från klarhet till klarhet. I fjol omsatte det cirka 32 miljoner kronor och i år siktade det på strax under 50 miljoner.  

I somras blev WSI det dessutom officiellt att grafikprocessorföretaget Nvidia valt WSI som sin första  partner i Norden.  

– Vi har fått prospekt från Nvidia under en längre tid, men nu har vi fått officiell partnerstatus, berättar Jan-Åke Lindqvist, vd på WSI i en längre intervju som Elektroniktidningen publicerade i den senaste utgåvan av magasinet.

För Allgons del innebär köpet att företaget utökar sin verksamhet med ett nytt affärsområde –  Industriell IoT

Nu köper Allgon WSI för 41 miljoner kronor av de fyra ägarna. Planen är att köpet ska vara klart under årets fjärde kvartal.

– Vi har följt WSI sedan en tid tillbaka och är imponerade av deras framgångsresa och ser fram emot att tillsammans med grundarna och teamet utveckla verksamheten vidare, säger Johan Hårdén, vd på Allgon, i ett pressmeddelande.

Intervjun med WSI:s vd Jan-Åke Lindqvist i Elektroniktidningen kommer att dyka upp här på etn.se i nästa vecka. Likaså pdf-versionen av tidningen.  

Vill du fortsättningsvis också få hem ditt eget kostnadsfria exemplar av  magasinet i brevlådan? Teckna då en gratis prenumeration här (länk).
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)