JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Artificiell intelligens och forskning är en ny huvudavdelning på Microsoft efter en färsk omorganisation. Chef för den 5000 personer starka nybildade gruppen är Microsoftveteranen Harry Shum, som tidigare haft en ledande roll inom Microsoft Research.

– Vi har ännu bara skrapat på ytan av vad som är möjligt att göra inom artificiell intelligens, kommenterar han. 

De tre existerande grupperna Information Platform, Cortana and Bing och Ambient Computing and Robotics sorteras alla in i AI-avdelningen, liksom Microsoft Research.

Microsoft är ett av de megaföretag som har egen forskning inom den hajpade AI-tekniken deep learning. Företaget innehar exempelvis just nu världsrekorden i de två prestandatesterna Imagenet och Switchboard speech recognition task.

Företagets aktuella AI-motto är att ”demokratisera AI”, genom att göra det tillgängligt för fler via appar, tjänster, agenter och infrastruktur. Inom det sistnämnda erbjuder Microsoft deep learning i sin molntjänst Azure.

AI finns i Microsofts digitala assistent Cortana och används också  för att trimma resultaten företagets googlingstjänst Bing. Ett av företagets coolare AI-tjänster är direktöversättning röst-till-röst i telefoniprogrammet Skype.

Microsoft slöt sig nyligen samman med fem andra företag med stark forskning inom deep learning –  Facebook, Amazon, Google och IBM – i något de kallar för ”Partnership on AI”. Gruppen ska ha regelbundna möten och diskutera framstegen inom AI-området. 

Andra kommer att välkomnas som medlemmar, från företag och organisationer till aktivister. Diskussioner och mötesanteckning kommer att publiceras offentligt.

Bildandet av detta forum är reaktion på den växande roll som AI håller på att få inom elektronikområdet.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)