JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 30 miljoner dollar till deep learning-chip

Uppstickaren Graphcore har lyckats samla ihop 30 miljoner dollar i riskkapital för att utveckla en processor specialiserad på AI-tekniken deep learning.

Graphcore knoppades av från brittiska parallellprocessorföretaget Xmos för några månader sedan och de två företagen har samma vd, Nigel Toon.

– Våra investerare ger oss inte bara pengar utan bidrar också med ett kontaktnätverk och marknadsinsikter som kommer att hjälp oss att utveckla produkter som löser stora industriutmaningar,  säger han.

Med hjälp av de nya pengarna ska Graphcore kunna bedriva sin utveckling snabbare och kunna skala upp sin teknik.

Graphcores chip kallas IPU (intelligent processing unit) och ska accelerera AI-program som körs i molnet. I en föreläsning beskriver Graphcore det som att en IPU gör beräkningar på ”sannolikhetsfördelningar representerade som grafer.

Den ska ha högre minnesbandbredd än konkurrerande lösningar, enligt Graphcore.

Graphcore är inte ensam om att utveckla halvledare optimerade för AI-tekniken deep learning. Du kan läsa mer om den utvecklingen i Elektroniktidningens arkiv, här (länk).

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)