JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sting-vd får innovationspris

Han har grundat inkubatorn Sting och även tagit initiativ till startup-hubbarna SUP46, THINGS och H2. Nu har Pär Hedberg, vd på Sting, utsetts till Årets innovationsfrämjare av en jury bestående av bland andra teknikchefen på Tobii. Priset delas ut av tidningen Veckans Affärer.

Sting har sedan starten 2002 stöttat över 200 uppstartsföretag. Enligt statistik är 72 procent av Sting-bolagen fortfarande aktiva och växer. De har skapat över 1 200 jobb och omsätter 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent går på export.

För detta uppmärksammas nu Stings grundare och vd Pär Hedberg, som av tidningen Veckans Affärer utsetts till Årets innovationsfrämjare. I juryn satt Jill Bederoff, Veckans Affärer; Erik Eklund, SIS; John Elvesjö, Tobii; Magnus Lundin, SISP; Maureen McKelvey, Handelshögskolan i Göteborg, och Marta Sjögren, Northzone.

Juryns motivering löd: ”Hen är en outtröttlig, kreativ och passionerad person och en mästare på att tillsammans med sitt superstarka team ta idéerna hela vägen i mål. ’Good enough’ finns inte för den här personen som gjort mer för Sveriges entreprenöriella ekosystem än någon annan.”

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus