JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FFI letar strategiska områden

Fordonsstrategisk Forskning och Innovation, FFI, vill dra igång upp till två nya strategiska områden i början av nästa år. De kan som mest pågå i fyra år och få upp till 40 miljoner kronor vardera för hela perioden. Har du idéförslag?

Just nu bjuder FFI in till förslag på områden som bör få särskilda medel från just FFI. Det handlar alltså inte om projektansökningar, utan idéer på satsningar som bör prioriteras.

FFI är ett samarbete mellan staten och fordonsindustrin om att gemensamt finansiera forsknings- och utvecklingsaktiviteter med fokus på klimat & miljö samt säkerhet. Genom FFI satsas årligen cirka en miljard kronor på forskning- utvecklingsverksamhet. Hälften av pengarna är offentliga medel och 25 procent av de offentliga medlen tilldelas genom strategiska satsningar.

För tillfället pågår sex sådana strategiska satsningar: Elvägar (2018), Big Data (2018), Complex Control (2018), Security (2019), Cykel (2019)  och Machine Learning (prel 2020). Siffran inom parentes anger slutåret för satsningen.

Har du en idé på vad FFI bör satsa på? Det handla om ett område där utvecklingen går särskilt snabbt, ett område som fortfarande är i sin linda men som behöver bevakas eller ett område som spänner över flera av FFI:s ordinarie programrådsområden och som kan behöva en riktad satsning.

Alla är välkomna med idéer – akademi, institut och företag – och tanken är att två nya strategiska områden ska vaskas fram ur idéskörden.

Sista dagen att skicka in förslag är den 26 mars. Här kan du hitta hur du gör eller ställa ytterligare frågor (länk).

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)