JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arm köper Lundabolag med IoT över LTE

Två år gamla Mistbase som utvecklar grundläggande teknik för modem till Cat-M och NB-IoT köps av Arm för en okänd summa. Ingen av parterna vill kommentera affären, som avslöjats av nyhetssajten Rapidus.

– Vi är de enda i världen som kan köra en demo över luften av Cat-M. Vi fick mycket positiv respons i Barcelona. I princip allt är på plats, nu jobbar vi med optimeringar och förfiningar så att den följer specifikationen, sade Michal Stala till Elektroniktidningen i mars förra året.

Mistbase grundades så sent som sommaren 2015 av Michal Stala och Magnus Midholt. Michal Stala har ett förflutet på ST-Ericsson och Ericsson medan Magnus Midholt kommer från Sony Mobile. 

Företaget utvecklar ett IP-block och tillhörande mjukvara för styrningen av basbandsdelen i lager 1 i IoT-modem för LTE. 

Vid demonstrationen för ett år sedan kördes basbandsdelen i ett FPGA-kort bestyckat med Xilinx systemkrets Zynq som innehåller logik plus två hårda Arm Cortex-A9. För radiodelen används ett generellt radiokort från Analog Devices.

I samarbete med Arm har Mistbase publicerat ett vitpapper som beskriver lösningen för ett modem till Cat-M.

– Det är lite av vår vision för hur man kan utnyttja Arms processorer för det. När vi pratar med potentiella kunder är det en styrka att visa att vi samarbetar med dem, sade Michal Stala i våras.

Strax efteråt tog företaget in fyra miljoner och nu köper alltså Arm hela Mistbase enligt Rapidus.

Läs Elektroniktidningens intervju med Michal Stala här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)