JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sivers och IDT i gemensam mm-vågsattack

Kistabolaget Sivers IMA ska i gemensam regi med amerikanska IDT erbjuda en millimetervågslösning på V-band för infrastrukturtillämpningar, såsom meshnätverk och backhaul. Hjärtat i lanseringen är en färsk transceiver kompatibel med WiGig/802.11ad från Sivers IMA samt IDT:s dubbelmodem Rapidwave.

I förra veckan hintade Sivers IMA om TRX-BF01. Det är en transceiver för 60 GHz-bandet som är kompatibel med WiGig/802.11ad och som det svenska företaget planerar att lansera på Mobile World Congress i Barcelona, med start den 27 februari.

Nu avslöjar företaget att den nya produkten ska erövra marknaden genom ett tajt samarbete med halvledarföretaget IDT.

– Kombinationen av våra ingående produkters egenskaper skapar en lösning som erbjuder mycket hög kapacitet, robusthet mot störningar och en enastående länkbudget, vilket kommer att skapa ett unikt mervärde för våra kunder som vill utnyttja det breda licensfria spektrat för V-band, säger Anders Storm, vd på Sivers IMA, i ett pressmeddelande.

TRX-BF01 är ett kompakt chip i kiselgermanium som integrerar 16 sändar- och 16 mottagarkanaler, allt digitalt styrt. Det kan moduleras upp till 64 QAM, vilket enligt företaget kan ge upp till 7 Gbit/s i luften. Tanken är att prototyper av chipet ska vara klara för leverans till nyckelkunder under andra kvartalet i år.

IDT:s bidrag till samarbetet är Rapidwave RWM6050, ett chip tillverkat i 28 nm CMOS som integrerar två modem. Planen är att även detta chip ska levereras till utvalda kunder under årets andra kvartal.

Samarbetet innebär att IDT ska sälja Sivers IMA:s RFIC och att Sivers IMA samtidigt har möjlighet att sälja IDT:s RapidWave dual modem till utvalda kunder.

– Samarbetet med Sivers IMA speglar väldigt väl IDT:s strategiska fokus, investeringar och åtaganden att etablera millimetervågstekniken inom trådlös infrastruktur, säger Sean Fan på IDT:s i samma pressmeddelande, och han lägger till:

– Vi ser stora möjligheter i användandet av millimetervågsteknik inom såväl access- som backhaultillämpningar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)