JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Sakta men säkert tar agendan form till tredagarseventet IWBGPEAW – konferensen i hjärtat av Stockholm som fokus på halvledare med brett bandgap. Den 21 maj går startskottet. Är du anmäld?

Senast attraherade den årliga konferensen ISiCPEAW 240 personer. I år har konferensen breddats från att tidigare främst varit inriktad på kiselkarbid, till att nu även täcka alla halvledare med brett bandgap.

I samband med breddningen har eventet dessutom bytt namn till IWBGPEAW, kort för International Wide Bandgap materials Power Electronics Applications Workshop.

Det bredare temat har färgar av sig på agendan. Bland annat kommer representanter från Kina, Japan och USA: Var och en håller ett Key-Note om sina respektive länders satsningar och syn på halvledare med brett bandgap.

Här kan du se programmet (länk). I slutet av dag tre saknas i skrivande stund talare och ämnen med det är inget som oroar Mietek Bakowski, som ansvar för denna del av konferensen.

– Vad gäller programmet så finns det fyra lediga tider men jag har minst tre potentiella talare och försöker vara lite försiktig med de sista platserna eftersom vi har ett par riktade inbjudningar ute och väntar på svar, förklarar Mietek Bakowski vid forskningsinstitutet Rise Acreo.

Hittills har relativt få anmält sig, så det finns platser kvar. Här kan du registrera dig (länk).

Årets konferens startar med en så kallad ”tutorial day” den 21 maj, som direkt följs av två dagars ”workshop”. Under workshopen är talare inbjudna från både akademi och industri, där de berätta om de senaste resultaten inom forskning och utveckling när det kommer till halvledare med brett bandgap.

Rise Acreo och det svenska kiselkarbidcentret SiC Power Center arrangerar eventet i samarbete med det franska analyshuset Yole Développement och nätverket Enterprise Europe Network. I år stöds konferensen även av Energimyndigheten och Östersjöprojektet Green Power Electronics.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)