JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Medtechbolaget Bioservo ska börsnoteras och passar samtidigt på att fylla på kassan med 59 miljoner kronor. Pengarna ska användas för fortsatt produktutveckling, utökad produktionskapaciteten och för expansion inom det professionella segmentet.

Bioservo Technologies har sedan 2005 utvecklat en handske som förstärker kraften i handen utan att vara kopplad till nerverna. Handsken innehåller sensorer, konstgjorda senor och motorer.

Handsken passar både vid rehabilitering inom hälso- och sjukvården – exempelvis för strokepatienter – men också i preventivt syfte inom industrin för att undvika belastningsskador. Bolaget har bland annat tecknat strategiska samarbetsavtal med biltillverkaren General Motors/NASA som ger Bioservo tillgång till motsvarande teknik utvecklad för astronauter. Målet är att kombinera tekniken i den med tekniken i den egenutvecklade handsken och sedan erbjuda den till General Motors. Bioservo har också ett samarbetsavtal med flygplanstillverkaren Airbus. 

Företaget har intäkter med går fortfarande med förlust. Målet är nå ett positivt rörelseresultat år 2019 och att omsätta 500 miljoner kronor år 2022.

Elektroniktidningen skrev om bolaget redan år 2009 (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)