JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 50 techbolag som intar Almedalen

Anywhere, Ascatron, Charge Amps, DP Patterning, Epishine, Meloq och rdot är sex av de 50 techbolagen i Serendipity Challenge i Almedalen. 14 av dem gör upp om "Årets startupbolag" och "Årets tillväxtbolag". 

– Årets finalfält är det starkaste och bredaste hittills. Alla bolag har potential eller är på god väg att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt vilket är ett kvitto på innovationskraften bland nordiska entreprenörer, säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge.

Tävlingen är öppen för nordiska bolag och arrangeras av investmentbolagt Serendipity tillsammans med lobbyorganisationen Industrin tar matchen (ITM). Tävlingen  riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. 

Det kom närmare 400 bidrag i år varav 50 valts ut. 24 får pitcha på plats och de sju bästa går vidare och får chans att pitcha sin affärsidé publikt på stora scenen på "Industriområdet". Där gör de upp om titlarna "Årets startupbolag" och "Årets tillväxtbolag".

Vinnarna får stöd motsvarande 200 000 kronor och en plats i delegationen som reser till Silicon Valley.

Alla bolag finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)