JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Julklapp för de yngsta

I ett modernt samhälle utförs allt mer av robotar. Likaså styrs maskiner av datorer. Därför är det viktigt att lära sig hur datorer och robotar styrs. Nu har två tidigare LTH-studenter släppt boken ”Inga och Leo programmerar”, som riktar sig till barn.

– Vår förhoppning är att ”Inga och Leo programmerar” ska inspirera barn att lära om datorer och robotar.

Så kommenterar Andrea Pettersson och Malin Yngvesson sin andra bok, som även den syftar till att inspirera till teknik, naturvetenskap och ingenjörsyrket hos yngre barn.

Den första boken – Inga och Leo löser allt – var ett projekt under studietiden på Lunds Tekniska högskola.

Boken som kommer nu är en uppföljare. Handlingen går i korthet ut på att Inga och Leo lär sig programmering i en dansstudio med hjälp av en känd youtuber, och med sina kunskaper får de en robot att leverera lördagsgodis.

Med boken vill författarna slå hål på myten att programmering är svårt och komplicerat.

Boken har kommit till tack vare stöd från ledningsgruppen för jämlikhet, likabehandling och mångfald vid Lunds Tekniska Högskola.

Bakgrunden till att boken kommit till är att Skolverket i mars 2017 tog ett beslut om att införa programmering i grundskolan. Eftersom det moderna samhället blir allt mer beroende av datorer och robotar är det viktigt ur ett demokratiskt perspektiv att lära sig hur de styrs, menar författarna som vill tillhandahålla enkla medel för pedagoger, föräldrar och barn, så att de förstår vad programmering innebär.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)