JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Med fokus på rf, mikrovåg, EMC och opto

Den finska distributören Signal Solutions Nordic öppnar ett svenskt kontor. Företaget har nischat in sig på rf, mikrovåg, EMC och fiberoptiklösningar.

Det är Fredrik Knutsen som ska driva den svenska verksamheten som får ansvar för den Skandinaviska marknaden. Kontoret i Finland hanterar redan Baltikum.

– Det finska moderbolaget är huvudägare och jag delägare. Huvudagenturerna är desamma men det skiljer sig också en del, skriver Fredrik Knutsen i ett email till Elektroniktidningen.

Han har varit i branschen länge, senast som Key Account på Analog Devices. För lite drygt tio år sedan startade han det svenska kontoret för Dow-Key Microwaves och K&L Microwave. Innan dess arbetade han på den svenska distributören OEM.

– Jag kan speciellt RF/Mikrovåg då jag i princip fungerat både som säljare och FAE i mina tidigare roller. Fiberoptikmarknaden har jag arbetat en del med, men är inte lika tekniskt bevandrad.

Signal Solutions kan agera som paraplyleverantör inom test och mät när kunderna vill minska antalet leverantörer. Företaget har teknisk kompetens och kan dessutom hjälpa till med att med hitta alternativ för att sätta ihop en helhetslösning till exempelvis ett labb.

Företaget sysslar också med traditionell affärsutveckling för nyckelleverantörerna genom sitt kontaktnätet och det lokala marknadskunnandet.

Bland agenturerna finns Boonton och Noisecom (effektmätare/sensorer och brusgeneratorer), MPI (kompletta probstationer), Junkosha (kablage för mikrovågstest) och Calient (mikromekaniska switchmatriser för opto).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)