JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB satsar 90 miljoner på labb i Västerås

Ett nytt globalt lågspänningslabb ska ABB bygga i Västerås. Labbet beräknas kosta cirka 90 miljoner kronor. Därmed är det en av de största infrastruktursatsningarna för ABB Sverige på senare år.

Det är ABB:s svenska affärsenhet Control Products som fått i uppdrag att bygga och driva ett globalt lågspänningslabb för provning och certifiering av sina produkter.

Labbet ska vara klart i början av 2019 och blir 1 200 kvadratmeter.

– Tack vare denna investering kan vi dubbla kapaciteten för provning och därmed snabbare kunna få ut produkterna på marknaden och samtidigt ytterligare förbättra kvalitetssäkringen, säger Mats Peterson, enhetschef för Control Products i Västerås, i ett pressmeddelande.

När labbet står klart ska det bland annat användas för provning och certifiering av kontaktorer och mjukstartare. Här ska även flera projekt kunna hanteras parallellt, exempelvik kommer ABB-enheter i både Tyskland och Frankrike att använda labbet för att testa sina produkter.

Labbet kommer att utrustas med transformatorer, ställverk och det övergripande styrsystemet 800xA. Likaså ska solpaneler stå för delar av kraftförsörjningen.

Det handlar om en investering motsvarande cirka 90 miljoner kronor. Lågspänningslabbet blir därmed en av de enskilt största infrastrukturinvesteringarna globalt inom affärsområdet Control Products, som ingår i ABB:s division Electrification Products.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus