JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 10 juli 2020 VECKA 28

För sex år sedan drog den svenska alliansen för IoT-entreprenörer, SMSE, igång. Idag är 63 företag medlemmar. Om två veckor är 13 av dem samlade i en gemensam svensk paviljong på Mobile World Congress i Barcelona.

När den jättelika mobilmässan slår upp dörrarna måndagen den 26 mars finns en svensk IoT-trupp på plats – alla medlemmar i SMSE.

SMSE är kort för Swedish M2M Service Enablers. Kravet för att få vara medlem är att vara ett mindre svenskt företag som arbetar med IoT. De senaste företagen som hoppat på initiativet är EVAM Systems, Mtek, Freelway och Mavenoid tillsammans med Urban ICT Arena.

− Det största vi gör varje år är nog att vara på MWC. Jag fixar en utställningsplats i den svenska paviljongen som de som vill vara med delar kostnaden för, sade Magnus Melander, när Elektroniktidningen talade med honom förra gången det begav sig.

I år intas den svenska paviljongen, 7E41, av Imagimob, Springworks, IoT Sweden, Urban ICT Arena, CombiQ, WSI, Mangea, EVAM System, H&D Wireless, Mtek, Ekkono, Things och Wbird.

– Svenskt IoT har utvecklats till ett väl fungerande ekosystem för IoT-lösningar. Eftersom IoT är nyckeln till den digitala omvandlingen har svenskt IoT blivit ett viktigt ekosystem för företag att samarbeta med, säger Magnus Melander, grundare av SMSE.

När SMSE ger sin syn på IoT höjs ”Data” till guldstatus. Det två största utmaningarna stavas ”Privat och Säkerhet” medan specialisering är ett krav för att kunna vara med på den alltmer konkurrensutsatta IoT-marknaden.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)