JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gapwaves på gång

Göteborgsföretaget Gapwaves, som utvecklar aktiva antennlösningar, ser ljuset i tunneln. Det är främst inom telekom och fordon som kunder börjat visa intresse för utvecklingsprojekt och förstudier.

– Under första kvartalet kunde vi för första gången se intäkter från utvecklingsprojekt och förstudier finansierade av kund, konstaterar Lars-Inge Sjöqvist, vd på Gapwaves i en dagsfärsk delårsrapport.

Gapwaves har sitt ursprung i forskning vid Chalmers. Det grundades år 2011 av den välkände och framlidne Chalmersprofessorn Per Simon Kildahl. Idag konstruerar, tillverkar och säljer Gapwaves vågledare och antennprodukter baserat på så kallad gap-vågledarteknik.

Under årets första kvartal har företaget startat kundfinansierade utvecklingsprojekt inom telekom och fordon. Än så länge handlar det om mycket blygsamma intäkter, men samtidigt är det hela enligt företaget ett bevis på att tekniken är intressant.

– Jag är säker på att de förstudier som genomförts inom den närmaste tiden kommer att leda till projekt där prototyper för verkliga tester tas fram, påpekar Lars-Inge Sjöqvist i rapporten.

Till detta kommer att företagets tekniker för 5G och bilradar fick bra respons under årets Mobile World Congress i Barcelona. Det samma gäller för företagets punkt-till-punkt antenn inom E-bandet, där förväntningen är att börja leverera till kund med starta under andra halvan av detta år.

Gapwaves omsättning under årets första kvartal uppgick till 600 000 kronor.

Förutom utvecklingsprojekten tog företaget in pengar genom en företrädesemission – pengar som ska användas till produktutveckling.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)